Μπορεί να μοιάζει απίστευτο για τον Δυτικό κόσμο, όμως πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει ακόμα πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν προβλέπεται να αποκτήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η χώρα της Μιανμάρ είναι σε κατάσταση disconnected σύμφωνα με την Washington Post, η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία από το McKinsey & Co. και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Αιθιοπία, η Τανζανία, το Κονγκό και το Μπαγκλαντές είναι οι υπόλοιπες χώρες που το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται… εκτός διαδικτύου ξεπερνά το 90%.

Στην Ινδία, τη δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα του κόσμου, ακόμα και σήμερα 1,06 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, δηλαδή το 85% του πληθυσμού.

Στην Κίνα 736 εκατ. από τα 1,36 δισ. των κατοίκων δεν έχουν ίντερνετ, με το ποσοστό να μειώνεται δραστικά ώρα με την ώρα.

Τα 3/4 των ανθρώπων που δεν έχουν ίντερνετ ζουν σε 20 χώρες.

Ακόμα και στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τις ΗΠΑ, 50 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλαδή το 16% του πληθυσμού, πολλοί εκ των οποίων επειδή οι ίδιοι το θέλουν.

Σύμφωνα με την μελέτη της McKinsey όσο λιγότερο ίντερνετ, τόσο πιο φτωχή είναι η χώρα, ενώ σύμφωνα με την μελέτη 1 δισ. άνθρωποι δεν μπορούν να είναι online χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή τo tablet τους επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για ασύρματο ίντερνετ.