Όσο η Apple σχεδιάζει το πολυ αναμενόμενο iWatch, άλλα έξυπνα ρολόγια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους και ανταγωνίζονται τον Tim Cook “στα ίσια”, ανοίγοντας την αγορά του “wearable computing”, δηλαδή των gadgets που μπορούν να φορεθούν ως αξεσουάρ.

Ο λόγος για το pebble. Ένα “έξυπνο” ρολόι που συνδέεται με το iPhone αλλά και με τα smartphones που λειτουργούν με Android, και μπορεί να ενημερωνει τον χρήστη για τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει στο κινητό του.

Για όσους δεν θέλουν να χάνουν κλήσεις ή μηνύματα, αλλά και για αυτούς που δεν μπορούν συνεχώς να βγάζουν το κινητό από την τσέπη είτε γιατί νομίζουν ότι χτύπησε είτε γιατί ενώ χτυπάει ασχολούνται με κάτι άλλο, το pebble δίνει τη λύση.

Ο ιδρυτής του pebble, Eric Migicovsky, κατάφερε να συγκεντρώσει 10 εκατ. δολάρια για την υλοποίηση  του project, από το kickstarter, την μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα για την άντληση κεφαλαίων που χρησιμοποιούν νέες επιχειρήσεις.

Το ρολόι κοστίζει 150 δολάρια και μπορεί κανείς να το προ-παραγγείλει από το www.getpebble.com.
Εκτός από τις ειδοποιήσεις για κλήσεις, μηνύματα και υπενθυμίσεις του κινητού, οργανώνει την μουσική αλλά και παρακολουθεί το ρυθμό των αθλητών που το φορούν όταν τρέχουν.

Who is Who

Ο Eric Migicovsky είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής σχεδιαστής στην εταιρεία Pebble Technology.

Ο 26χρονος Eric, ξεκίνησε να δουλεύει το project “smartwatches”το 2008. Τον Ιανουάριο του 2011 έγινε δεκτός στη διάσημη “θερμοκοιτίδα” Y- Combinator της Silicon Valley, όπου κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών με το “inPulse smartwatch”.

To 2012, ο Eric και η ομάδα του δημιούργησαν το Pebble και άντλησαν από το kickstarter κεφάλαια ρεκόρ ύψους 10 εκατ. δολαρίων.
 

Ο.Μ.