Με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου θα έχει σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Μεταξύ αυτών ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, ο Jamie Dimon της JPMorgan, o Brian Moynihan της Bank of America και ο Michael Corbat της Citigroup.

Όλοι τους βρίσκονται στην Ουάσινγκτον για την τριμηναία συνάντηση του Financial Services Forum, του “λόμπι” των τραπεζιτών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του Λευκού Οίκου αναμένεται να δουν συνολικά πάνω από 12 εκπροσώπους από τις 19 τράπεζες που συμμετέχουν στο Forum.

Το ραντεβού κλείστηκε αιφνιδίως χθες το βράδυ και οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ομπάμα ψάχνει τρόπο για να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τους κορυφαίους παράγοντες της οικονομικής ζωής των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Οι σχέσεις του με τους κορυφαίους τραπεζίτες έχουν κλυδωνιστεί από τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις απολαβές τους και το trading.