Η κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, φέρεται να αγόρασε τον Σκορπιό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την εταιρεία επενδύσεων του Ρώσου μεγιστάνα.

Η τιμή πώλησης του νησιού δεν έχει γίνει γνωστή. Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, σε ελληνικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση πωλήθηκε σε τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και πως η 24χρονη Εκατερίνα το ήθελε, όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς.

Την αγορά έκανε η ίδια από την 28χρονη εγγονή του Ωνάση, Αθηνά, ενώ αγόρασε και ένα μικρό γειτονικό νησάκι τη «Σπάρτη».

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό και συνιδρυτής της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali. Ο 47χρονος Ρώσος Ολιγάρχης,  φιγουράρει με περιουσία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο top 80 της λίστας του Forbes, ενώ είναι ένας από τους μεγαλομετόχους στην Τρ. Κύπρου που θα υποστεί κούρεμα των καταθέσεών του. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Ο δήμαρχος του γειτονικού Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι μάλλον μία μακροχρόνια ενοικίαση καθώς, σύμφωνα με δικηγόρους, η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση ανέφερε ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί, ούτε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας.