Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πτώση για δεύτερη ημέρα κατέγραψαν οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες, ρίχνοντας τον S&P 500 στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 εβδομάδων, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η UnitedHealth και η EBay αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αιτήσεων για επίδομα εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο μεγαλύτερος όμιλος ασφαλίσεων υγείας UnitedHealth υποχώρησε 3,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 3 μηνών. Βουτιά 5,6% για την EBay και 4,6% για την Morgan Stanley.

Στον αντίποδα, η Verizon Communications ενισχύθηκε κατά 3,1% και η PepsiCo κατά 2,8%.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,63% για να κλείσει στις 1.542 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαρτίου.

Εφτά από τις 10 κύριες βιομηχανίες του S&P 500 υποχώρησαν με τις σημαντικότερες απώλειες να σημειώνονται στη τεχνολογία και στην υγεία.

Ο Dow Jones με απώλειες 0,56% στις  14.537 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq με τις μεγαλύτερες απώλειες, έχασε 1,2% στις 3.166 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση των τελευταίων 5  μηνών.

Νωρίτερα, στο 1,3% υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Philly Fed στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, παρά τις εκτιμήσεις για άνοδο.

Eυρώπη

Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Debenhams της μεγαλύτερης εταιρείας καταστημάτων ειδών ένδυσης στο Ην. Βασίλειο, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η εταιρεία χημικών Syngenta.

Απώλειες άνω του 8% για την Νokia μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος με οριακά κέρδη 0,1% και έκλεισε στις 283 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να κερδίζει μέχρι και 0,7%.

Αμετάβλητος στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.244 μονάδες, αντίστοιχα και ο CAC 400 στο Παρίσι σημείωσε οριακές απώλειες  0,01% για να κλείσει στις 3.599 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 0,4% χάνοντας και τις 7.500 μονάδες  για να κλείσει στις 7.474 μονάδες.

H διάσπαση των 7.600 μονάδων του γερμανικού δείκτη αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω  υποχώρησης των τιμών, αναφέρει η Solidus Securities, σε σχόλιο της για την τεχνική εικόνα του DAX.