Ένα στα τέσσερα διαμερίσματα στο Παρίσι βρίσκονται στα αζήτητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς υπάρχει ασυμφωνία στις τιμές των ακινήτων, μεταξύ πωλητών και αγοραστών. 

Στην Γαλλία η οικονομία έχει σημειώσει επιβράδυνση εδώ και δύο χρόνια, η ανεργία έχει αγγίξει υψηλά 15ετίας, οι τιμές των ακινήτων πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ και οι νέοι φόροι βυθίζουν την αγορά ακινήτων αφού κανείς δεν είναι πρόθυμος να δανειστεί για να αγοράσει. Ενώ η ευρωπαϊκή κρίση χρέους οδήγησε τις τράπεζες να μειώσουν την ρευστότητα, κάποιες από αυτές προσφέρουν, τον τελευταίο καιρό, πιο ελκυστικούς όρους, ώστε να προσελκύσουν πελάτες. 

 Οι νέες πωλήσεις ακινήτων στην Γαλλία σημείωσαν βουτιά κατά 18% το 2012 στις 77.900. Οι υπάρχουσες πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν τα 12% στις 709.000 με την πτώση να φτάνει στο 22% τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ τα τραπεζικά επιτόκια πέφτουν, η αγορά ακινήτων δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει από την μεγάλη πτώση του 2012 όταν οι αγορές σημειώσαν καθίζηση εξαιτίας της σφιχτής πολιτικής των τραπεζών αλλά και των πρόσθετων φόρων στα ακίνητα. 

Ο Ολάντ κάλεσε τους “κατέχοντες να επιδείξουν πατριωτισμό” στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα. Ο Γάλλος πρωθυπουργός αύξησε τους φόρους εισοδήματος, επέβαλλε φόρους στα κέρδη από την αγορά ακινήτων, και αύξησε τον φόρο κληρονομιάς. Αυτή η πολιτική ήταν, άλλωστε,  που οδήγησε τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρτιέ, να εγκαταλείψει την χώρα και να μετακομίσει στο Βέλγιο.