Η Γερμανία και η Κομισιόν συμφωνούν στην ανάγκη να μειωθούν τα ελλείμματα των χωρών μελών του ευρώ και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel.
Ο Steffen Seibert ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ της Merkel και του Jose Manuel Barroso.
Το Βερολίνο επιχειρεί να κλείσει το θέμα που απασχολεί όλη την Ευρώπη από προχθές, όταν ο Barroso φάνηκε να ανακηρύσσει τη χαλάρωση της λιτότητας, λέγοντας ότι οι πολιτικές αυτές έχουν φτάσει στα όριά τους. Χθες, προφανώς υπό τις γερμανικές πιέσεις, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχείρησε να πάρει πίσω τις δηλώσεις αυτές.
Και σήμερα, το Βερολίνο δείχνει σε όλους ποιος έχει την τελευταία λέξη στα ζητήματα πολιτικής της Ευρώπης.
Η Merkel και ο Barroso είναι ενωμένοι στην αντιμετώπιση της κρίσης και θα ήταν λάθος να αλλάξουν πολιτική τώρα, είπε ο Seibert.
“Δεν υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στη γερμανική κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Κομισιόν”, τόνισε. “Εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, χρειαζόμαστε αποφασιστικές πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, που σημαίνει μείωση των ελλειμμάτων και περιορισμού του νέου δανεισμού, αλλά και μεταρρυθμίσεις για τις χώρες μέλη”.
“Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε διατηρήσιμα δημόσια οικονομικά και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα”, είπε, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, το 90% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης συντελείται έξω από τα σύνορα της Ευρώπης.
“Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε πολιτική στη μέση της κρίσης”, τόνισε ο Seibert.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.