Κατοικημένη περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, έπληξαν οι αεροπορικές επιδρομές των αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, προκαλώντας δεκάδες θύματα, ανέφερε η ελεγχόμενη από το κίνημα των Χούτι τηλεόραση αλ-Μασιράχ.
Το δορυφορικό κανάλι προέτρεψε επίσης το ιατρικό προσωπικό να μεταβεί επειγόντως σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya TV στην επιχείρηση συμμετείχαν 150.000 στρατιώτες και 100 πολεμικά αεροσκάφη. Η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Σουδάν και το Πακιστάν ήταν έτοιμες να λάβουν μέρος σε μια χερσαία επίθεση όπως αναφέρεται.
Επίσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν 30 πολεμικά αεροσκάφη προκειμένου να ενταχθούν στην επιχείρηση, ενώ από 15 αεροσκάφη η καθεμία έστελαν το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, 10 το Κατάρ, από έξι η Ιορδανία και το Μαρόκο και τρία το Σουδάν.
Εν τω μεταξύ ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που εκτελεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των σιιτών Χούτι στην Υεμένη χαρακτήρισε τον εναέριο χώρο της χώρας «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Αυτό μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας αλ Αραμπίγια.
Όσον αφορά στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αυτός παραμένει στη βάση του στο Άντεν όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του. «Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση έχει αποκαταστήσει την αποφασιστικότητα των πολιτών για την καταπολέμηση των Χούτι» δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαρέμ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Χάντι.
«Ο πρόεδρος είναι σε ευχάριστη διάθεση χάρη στις χώρες του Περσικού Κόλπου, την Αίγυπτο, την Ιορδανία το Σουδάν και όλες τις χώρες της περιοχής» πρόσθεσε.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.