Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αναμένει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, αλλά πιθανότατα θα υπάρχει περίπτωση να επιβραδυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνει τα επιτόκια.

“Όσον αφορά στις προοπτικές για τα επιτόκια, το δ.σ. της κεντρικής τράπεζας αναμένει ότι οι περαιτέρω αυξήσεις θα απαιτηθούν για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο”, ανέφερε ο διοικητής της RBA, Philip Lowe, στην εναρκτήρια δήλωση του στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Αυστραλία δεν ήταν σε μια “προκαθορισμένη πορεία” σε ό,τι αφορά στα επιτόκια, ιδιαιτέρως καθώς η νομισματική πολιτική λειτουργική με καθυστέρηση, πρόσθεσε ο Lowe.

“Σε κάποια στιγμή, θα είναι σκόπιμο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της αύξησης των επιτοκίων και η πιθανότητα να γίνει αυτό, γίνεται ισχυρότερο καθώς αυξάνεται το επίπεδο των επιτοκίων”, πρόσθεσε.

Επίσης, επαναδιατύπωσε ότι το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων θα καθοδηγούνται από τα στοιχεία και την αξιολόγηση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Η Λίτσα η… Ζωίτσα, ο Παπαλέκας και ο Καρποδίνης, ο Τούρκος επενδυτής και η Fraport

Τι αλλάζει στην κτηματαγορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης της κύριας κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών