Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ο λόρδος Alan Sugar διερωτάται ποιοι είναι οι φτωχοί σήμερα, αφού όπως τονίζει όλοι πια έχουν κινητό και η φτώχεια στην χώρα δεν έχει να κάνει με την ζωή στο Ανατολικό Λονδίνο την δεκαετία του ’50.

“Έχουμε κάποιους ανθρώπους στον Βορρά που είναι φτωχοί αλλά όλοι έχουν κινητά τηλέφωνα, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις. Πως είναι φτωχοί;” διερωτάται.

“Σε σχέση με πριν 60 χρόνια, αν κάποιος θέλει να μάθει τι ήταν φτώχεια, έπρεπε να έχει ζήσει στο Hackney, που δεν είχες λεφτά για να πληρώσει τος ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σεντ για να χρησιμοποιήσεις το μετρό”, σημειώνει.

Το σχόλιο του Alan Sugar έρχεται ως απάντηση στην έκθεση που δείχνει πως σε κάποια σημεία των βρετανικών πόλεων η παιδική φτώχεια έχει φτάσει στο 50%.

Το 49% των παιδιών του Bethnal Green, είναι σύμφωνα με την έρευνα, παγιδευμένα σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ λίγα χλμ μακριά στο πλούσιο Richmond, το ποσοστό είναι μόλις 15%.

Σε συνέντευξή του στους Times ο πρώην βουλευτής του εργατικού κόμματος υποστήριξε πως αυτός, όπως και άλλοι Βρετανοί, θα φύγει από την χώρα αν ο Jeremy Corbyn κερδίσει την εξουσία.