Τα πολυαναμενόμενα ονόματα των πάνω από 150 φίλων, συνεργατών και εμπλεκομένων και ως θύματα στην υπόθεση του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ τους, από τα πλέον ηχηρά, περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, αλλά και δεκάδες ονόματα επιφανή στον χώρο τους που πέρασαν από το ιδιωτικό αεροσκάφος του Έπσταϊν.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν τις 943 σελίδες εγγράφων που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) πριν προχωρήσουν στην δημοσίευση των ονομάτων.

Μερικά από τα 187 άτομα που ήταν προηγουμένως γνωστά ως «J Doe» στα δικαστικά έγγραφα έχουν ταυτοποιηθεί. Αλλά άλλα ονόματα έχουν παραμείνει σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν σε παιδιά-θύματα, αναφέρει το BBC.

Μπιλ Κλίντον και πρίγκιπας Άντριου στη λίστα με τα ονόματα

Η δημοσίευση περιλαμβάνει αναφορές στην Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου έπιασε το στήθος της ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Επστάιν στο Μανχάταν το 2001.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ισχυρισμοί της γραμματέας του Επστάιν είναι «κατηγορηματικά αναληθή».

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με τα αρχεία, η κυρία Sjoberg κατέθεσε ότι ο Επστάιν της είπε κάποτε ότι στον Κλίντον «τα αρέσουν μικρά», αναφερόμενη σε κορίτσια. Ο κ. Κλίντον είχε σχέση με μια 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μαρτυρία από την Μάξγουελ που επιβεβαιώνει ότι ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, αλλά δεν ήξερε πόσες φορές.

Ο κ. Κλίντον ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκείνη την εποχή επαίνεσε τον Έπσταϊν ως αφοσιωμένο φιλάνθρωπο, αν και είπε ότι αργότερα διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr