Διεθνή

Balenciaga: Κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών στην κολεξιόν Φθινόπωρο 2021

  • newsroom


Η σχεδιάστρια Shahar Livne εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό, το οποίο ίσως στο μέλλον αρχίσει να εξορύσσεται, όταν η παραγωγή πλαστικού θα έχει σταματήσει

Ο οίκος Balenciaga δημιουργεί κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών, σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια Shahar Livne, για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021.

Η σειρά φέρει την ονομασία «Afterworld: Age of Tomorrow» και αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και δύο ζευγάρια σκουλαρίκια.

Η σχεδιάστρια εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο και λέγεται Lithoplast, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό, το οποίο φαντάστηκε ως πολύτιμο υλικό που μπορεί στο μέλλον να εξορύσσεται, όταν η παραγωγή πλαστικού θα έχει σταματήσει.

Το τμήμα αξεσουάρ του οίκου προσάρμοσε τα σχήματα vintage κοσμημάτων από το αρχείο του Balenciaga και στη συνέχεια τα παρέδωσε στη Livne, για να τους δώσει υφή «απολιθώματος». Αυτό επετεύχθη με μίγμα πλαστικού ωκεανών που συνέλεξε η οργάνωση Oceanworks και ανθρακικού ασβεστίου (απόβλητου στη βιομηχανία μαρμάρου).

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Αύξηση 2,2 φορές στη δυναμικότητα του Turkish Stream σε έναν χρόνο

Deutsche Bank: Συμβιβασμός $100 εκατ. για τη χειραγώγηση

Ο κλάδος της τεχνολογίας οδηγεί τις ευρωαγορές