Άνοιγμα σε ξένους επενδυτές, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά που υπάρχουν στη χοδρική και στη λιανική πώληση, κάνει η Κούβα για πρώτη φορά μετά το 1969, σύμφωνα με το BBC.

Η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, από τις οποίες επλήγη τις τελευταίες δεκαετίες, με τις τιμές να αυξάνονται όλο και περισσότερο και τους πολίτες να βρίσκονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

Όπως αναφέρει το BBC, με τη νέα πολιτική της η Κούβα έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις κυρίως σε τρόφιμα και φάρμακα, ανατρέποντας την πολιτική του Φιντέλ Κάστρο που είχε τεθεί σε ισχύ τη δεκατία του ’60.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι εταιρείες χονδρικής με έδρα στην Κούβα θα μπορούν πλέον να ανήκουν σε ξένους επενδυτές, ωστόσο η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Betsy Díaz Velázquez διευκρίνισε ότι το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει στις διεθνείς εταιρείες χωρίς να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, καθώς «η τοπική αγορά πρέπει να επικρατεί».

Σύμφωνα με το BBC, θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κούβα επί σειρά ετών, καθώς και σε εταιρείες του κλάδου της πράσινης ενέργειας και σε εκείνες που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακό σοκ όπως πανδημία: Πώς η κρίση έγινε ευκαιρία για τις ναυλαγορές

Πόσα χρήματα «αφήνει» η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Next.e.Go προχωρά στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη Βουλγαρία