Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι αρχές του Βελγίου προχώρησαν στην σύλληψη δύο ατόμων τα οποία φέρεται να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην πόλη των Βρυξελλών την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κατά τη διάρκεια των κατ ‘οίκων ερευνών σε Βρυξέλλες και Λιέγη συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα τα οποία οδηγήθηκαν για ανάκριση. Τέσσερα από αυτά ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθερα σύμφωνα με εισαγγελείς, ενώ παραμένουν δύο υπό κράτηση καθώς βρέθηκε στα σπίτια τους ύποπτο υλικό.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε στρατιωτικά ρούχα και προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς οι έρευνες δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.