Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιβόητο διαζύγιο του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και της επί 27 χρόνια συζύγου του, Μελίντα, βδομάδες προτού οι δύο τους στις αρχές Μαΐου ανακοινώσουν δημόσια το χωρισμό τους, το φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο διαχειρίζονται πούλησε μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.  

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποκάλυψε για πρώτη φορά πως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ήδη από τα τέλη Μαρτίου είχε προχωρήσει στην πώληση ολόκληρου του μεριδίου μετοχών που διατηρούσε σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple και το Twitter.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του ζευγαριού μάλιστα, περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές μεταφέρθηκαν από τον διάσημο επιχειρηματία – και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη με καθαρή αξία που αγγίζει τα 146 δισεκατομμύρια δολάρια – στην πρώην σύζυγό του Μελίντα.

Το διάσημο ζευγάρι, ωστόσο, δεν είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Για το μοίρασμα της αμύθητης περιουσίας τους βασίζονται μονάχα σε ένα τυπικό συμβόλαιο που είχαν από κοινού υπογράψει λίγο μετά το γάμο τους. Η “σύμβαση χωρισμού” όμως όπως ονομάζεται είναι λιγότερο τυπική σε σύγκριση με το προγαμιαίο συμβόλαιο γεγονός που ίσως δυσκολέψει την κατάσταση. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, πρόκειται ουσιαστικά για μια νομική συμφωνία στην οποία ορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις κάθε μέλους, όπως είναι για παράδειγμά η χρηματική υποστήριξη των παιδιών αλλά και η επιμέλεια τους σε περίπτωση διαζυγίου.

Στην κοινή δήλωσή τους για την ανακοίνωση του διαζυγίου τους αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως ο γάμος τους έχει «ραγίσει  ανεπανόρθωτα» και πως το μοίρασμα της περιουσίας δισεκατομμυρίων θα προκύψει με βάση την εν λόγω “σύμβαση χωρισμού”.

Διαβάστε ακόμη:

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς υποβάλλεται η αίτηση

ΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 προσλήψεις και διορισμοί στο Δημόσιο

Γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις χηρείας σε 5.500 συνταξιούχους