Η Soros Fund Management, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος, αποκάλυψε ότι κατέχει το κρυπτονόμισμα bitcoin.

Το οικογενειακό γραφείο κατέχει «μερικά νομίσματα … αλλά όχι πολλά», δήλωσε ο Dawn Fitzpatrick, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων του Soros Fund Management, σε συνέντευξή της σε εκδήλωση του Bloomberg αυτήν την εβδομάδα.

Η Soros Fund Management, η οποία καταγράφει μεγάλα κέρδη από επενδύσεις σε παραδοσιακά νομίσματα, δεν απάντησε στο αίτημα σχολιασμού από το CNBC και δεν έχει γίνει γνωστό πόσα bitcoin κατέχει και πότε τα αγόρασε.

Όπως δήλωσε ο CEO του οικογενειακού γραφείου του Σόρος «Δεν πιστεύω ότι το bitcoin αντιμετωπίζεται μόνο ως αντιστάθμιση πληθωρισμού εδώ. Νομίζω ότι πλέον είναι mainstream», επικαλούμενος την κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων που πλέον έχει ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολάρια και των αριθμό των χρηστών που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι η τιμή του bitcoin σημείωσε ισχυρή άνοδο κατά περίπου 10% χθες Τετάρτη και ανήλθε σε πάνω από $54.000 δολάρια. Σήμερα Πέμπτη διαπραγματεύεται στα 54,726 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούτιν υπόσχεται να ανοίξει τις κάνουλες και «φρενάρει» το ράλι στην αγορά ενέργειας

Χρόνια καλά: Η 7η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία

Βενζινοπώλες για πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξημένο έως και 40% φέτος – Τι ζητούν από την κυβέρνηση