Η Boeing εκτιμά ότι ο στόλος των αεροσκαφών της στην Αφρική θα τριπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου ενισχύει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.
Η παράδοση 1.205 νέων αεροσκαφών μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες αναμένεται να αυξήσει το συνολικό μέγεθος του στόλου σε περίπου 1.700 αεροπλάνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Africa, Χένoκ Τεφέρρα Σολ.
«Η Αφρική αναπτύσσεται με πολύ ταχείς ρυθμούς οικονομικά και αυτό μεταφράζεται άμεσα σε αύξηση των αεροπορικών μετακινήσεων», ανέφερε ο Χένoκ σε συνέντευξή του.
Η οικονομία της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,6% φέτος, έναντι παγκόσμιου μέσου όρου 3,3%, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η επιβατική κίνηση προβλέπεται ότι θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 6%, χάρη στον νεανικό πληθυσμό, τη διεύρυνση της μεσαίας τάξης, την ταχεία αστικοποίηση και τις επενδύσεις σε αεροδρόμια. Η Boeing διατηρεί μερίδιο αγοράς περίπου 70% στην αφρικανική ήπειρο.
Διαβάστε ακόμη
Η παγκόσμια ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων παραμένει σταθερή αλλά γερνάει
Δυναμική κερδοφορίας στην Εθνική Ασφαλιστική (γράφημα)
Airbnb: Σπριντ στο παρά πέντε για δηλώσεις, φόρους και πωλήσεις με «άδεια στο χέρι»
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.