Είστε σίγουροι ότι θα τρώγατε τα αγαπημένα σας φρούτα αν είχαν παραμείνει όπως ήταν πριν επέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας και τα αλλάξει;

Όταν ο άνθρωπος ξεκίνησε να καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά, αυτά ήταν τελείως διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Το άγριο καρότο, το οποίο άρχισε να καλλιεργείται περίπου από τον 10ο αιώνα. Σύμφωνα με τον Business Insider, αρχικά ήταν μωβ, λεπτό με έντονο άρωμα.

frouta_1.PNG

Τώρα είναι πορτοκαλί, πιο χοντρό, πιο λαμπερό και τραγανό.

frouta_2.PNG

Η άγρια μελιτζάνα είχε αγκάθια, ήταν στρογγυλή, ενώ το χρώμα της ποίκιλλε από κίτρινο έως και μοβ.

frouta_3.PNG

Οι σημερινές μελιτζάνες δεν έχουν αγκάθια, ενώ το χρώμα του είναι μοβ και το σχήμα τους είναι μακρόστενο.

frouta_4.PNG

Το άγριο καλαμπόκι καλλιεργήθηκε πρώτη φορά από τον άνθρωπο περίπου το 7000 π.Χ. και έμοιαζε το περίβλημα του με αυτό της πατάτας.

frouta_5.PNG

Το σύγχρονο καλαμπόκι είναι 1.000 φορές μεγαλύτερο από το άγριο και είναι πιο εύκολο να καλλιεργηθεί και να ξεφλουδιστεί.

frouta_6.PNG

Οι αλλαγές στην εμφάνισή του άρχισαν μετά τον 15ο αιώνα.

frouta_7.PNG

Το καρπούζι, σύμφωνα με πίνακες του 17ο αιώνα ήταν διαφορετικό εσωτερικά με μεγάλους σπόρους.

frouta_8.PNG

Το καρπούζι σήμερα είναι κόκκινο εσωτερικά, ενώ κάποιες ποικιλίες δεν έχουν σπόρους.

frouta_9.PNG

Η μπανάνα καλλιεργούνταν πριν από 7000 στην Παπούα Νέα Γουινέα, εσωτερικά ήταν σκληρή με μεγάλους σπόρους.

frouta_10.PNG

Η σημερινή μπανάνα είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης δύο ποικιλιών μπανάνας της Musa Acuminata και της Musa Balbisiana.