Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει πια ο δρόμος με την ονομασία Adolf Hitler Street ή Goebbels Street ή Goering Street, ο κήπος με το σχήμα σβάστιγκας ή ο αγκυλωτός σταυρός πάνω από τις πόρτες, όμως σε μία μικρή πόλη, στο Long Island και όχι πολύ μακριά από τη Νέα Υόρκη, αυτό ήταν παλαιότερα μια καθημερινή σκηνή.

Στο σημείο όπου γινόταν παρελάσεις μελών του ναζιστικού κόμματος, ντυμένων με ρούχα των SS και κρατώντας σημαίες του κόμματος των Nazi, τώρα παίζουν παιδιά.

nazi_2.PNG

Πρόκειται για το Yaphank, την πόλη των 6.000 κατοίκων, μόλις 95 χλμ μακριά από τη Νέα Υόρκη, κοντά στις θερινές κατασκηνώσεις του Hamptons.

nazi_3.PNG

Το Yaphank, αποτελούσε παλαιότερα προπύργιο των Αμερικανών Nazi με την Courtney Peters, μια 22χρονη νοσοκόμα, που ζει στην περιοχή, να υποστηρίζει ότι η τρέλα με τους Nazi «ήταν περισσότερο ένα αστείο και δεν υπάρχει κάτι που η πόλη πρέπει να ντρέπεται γι αυτό».

nazi_4.PNG

Η ίδια κάθεται έξω από το σπίτι της γιαγιά της στο Park Boulevard, στον δρόμο που ονομάζονταν κάποτε, δρόμος Adolf Hitler.

nazi_5.PNG

Η οικογένεια της Peters είναι όλοι Γερμανοί μετανάστες, όπως οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης «και η αλήθεια είναι πως δεν μιλάνε συχνά γι αυτό», αναφέρει ο Business Insider.

nazi_6.PNG

Οι μετανάστες με γερμανική καταγωγή ήταν οι πολυπληθέστερη ομάδα μεταναστών στις ΗΠΑ, για πολύ καιρό ακόμα μετά τον πόλεμο με τους Νazi στην Ευρώπη.

nazi_7.PNG

Το σενάριο της κατάληψης της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ από τους Nazi έγινε βιβλίο από τον Philip K. Dick το 1962 με τον τίτλο The Man In The High Castle, το οποίο στις μέρες μας έχει γίνει και σειρά στην τηλεόραση.

nazi_8.PNG

Πάντως ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει στην περιοχή, ο Philip Kneer και η Patricia Flynn-Kneer, έχουν κάνει μήνυση στην τοπική οργάνωση των κατοίκων με καταγωγή από την Γερμανία, επειδή δεν τους επιτρέπει να πουλήσουν το σπίτι τους σε «όχι λευκό και όχι με γερμανική καταγωγή».

nazi_9.PNG

Μάλιστα σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε το ζευγάρι οι κάτοικοι της περιοχής ακόμα χρησιμοποιούν το σύμβολο sig’ rune, που χρησιμοποιούσαν οι Nazi τόσο για τα SS όσο και για τη νεολαία του Hitler.

german_1.PNG

Μετά το τέλος του 2ου Π.Π. το αμερικανικό κράτος πήρε υπό την κατοχή του την γη στην πόλη αυτή, όμως η γερμανοαμερικανική κοινότητα (German-American Settlement League) γνωστή και ως GASL κατάφερε αργότερα, άγνωστο πως, να πάρει ξανά τον έλεγχο της περιοχής.

Ο Robert Kessler, πρόεδρος της κοινότητα, τονίζει ότι οι Kneers είναι τόσο “πικρόχολοι”, γιατί δεν έχουν επιτύχει την τιμή που επιθυμούν για την πώληση του σπιτιού τους.

Το 1995, τοπικοί πολιτικοί στο Long Island ψήφισαν την καταστροφή των αρχείων για το ναζιστικό παρελθόν του Yaphank.