Πληθώρα στοιχείων από το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν τον χάρτη όλων των καταγεγραμμένων πολέμων από το 2.500 π.Χ έως και σήμερα.
Η ομάδα των επιστημόνων που έκανε την έρευνα, την καταγραφή και την δημιουργία του χάρτη, συνέλεξε τα απαραίτητα στοιχεία από την Wikipedia και την DBpedia όπου και βρέθηκαν 12.703 περιπτώσεις καταγεγραμμένων με την ημερομηνία τους ένοπλων συρράξεων. Οι επιστήμονες με την χρήση του συστήματος Nodegoat, το οποίο εικονοποιεί δεδομένα, κατασκεύασαν τον παγκόσμιο χάρτη των πολέμων.
Το διαφορετικό χρώμα σε κάθε κουκκίδα η οποία απεικονίζει έναν πόλεμο, σημαίνει διαφορετική χρονική περίοδο της Ιστορίας κατά την οποία έγινε το περιστατικό.
Κάνοντας κλικ σε κάθε κουκκίδα οι χρήστες μπορούν λα συλλέξουν πληροφορίες για την ημερομηνία και την τοποθεσία της μάχης.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.