Εξι στους 10 τηλεθεατές θεωρούν ότι την καλύτερη «δουλειά» στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ την έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ μόλις το 28% θεωρούν ως νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του δικτύου CNN που πραγματοποίησε το SSRS.

Σε συνεντεύξεις που έγιναν στους ίδιους ψηφοφόρους πριν το ντιμπέιτ, το 56% έλεγε ότι ο Μπάιντεν θα ήταν ο νικητής και το 43% θεωρούσε νικητή τον Τραμπ.

Το αποτέλεσμα μετά τη χθεσινή «μονομαχία» είναι περίπου το ίδιο με το αποτέλεσμα μετά το ντιμπέιτ του 2016 μετά την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον. Τότε, το 62% θεωρούσε νικήτρια την Κλίντον και μόλις το 27% τον Τραμπ.

Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι απαντήσεις του Μπάινετν ήταν πιο ειλικρινείς από του Τραμπ (65% έναντι 29% για τον Τραμπ) και ότι οι επιθέσεις του κατά του προέδρου ήταν πιο «δίκαιες». Συνολικά, το 69% χαρακτήσρισε τις επιθέσεις Μπάιντεν δίκαιες, έναντι μόλις 32% για τις επιθέσεις του Τραμπ.

Όπως σημειώνει το CNN, η έρευνα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να είναι αντιπροσωπευτική για τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ και ότι δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των Αμερικανών.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, οι ψηφοφόροι που παρακολούθησαν τη συζήτηση δήλωσαν Δημοκρατικοί σε ποσοστό 39% και Συντηρητικοί σε ποσοστό 25%.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτή τη στιγμιαία δημοσκόπηση, το 48% των τηλεθεατών κρίνει ότι νικητής αυτής της πρώτης αναμέτρησης ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν λίγη ώρα νωρίτερα πως θεωρούν πως η έκβαση της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένη και ότι υπάρχει πολλή «αβεβαιότητα».