Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Κινέζοι διασώστες κατάφεραν να στρέψουν προς τη δεξιά πλευρά το πλοίο «Eastern Star» που πήρε κλίση και ανετράπη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το βράδυ της Δευτέρας με 456 επιβαίνοντες.

Το γεγονός αυτό έρχεται σήμερα να δώσει περισσότερες ελπίδες στην ανεύρεση τυχόν επιζώντων στην ναυτική τραγωδία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 97. Μέχρι στιγμής μόνο 14 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου έχουν διασωθεί.

Στο πλοίο επέβαιναν περισσότεροι από 400 άνθρωποι και 50 άτομα από το πλήρωμα όταν πήρε κλίση και βυθίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας.

Δύο γερανοί χρησιμοποιήθηκαν ώστε να ανυψώσουν το πλοίο από το οποίο ένα μικρός μέρος επέπλεε ενώ το υπόλοιπο ήταν βυθισμένο ωστόσο δεν υπάρχουν ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες. Οι περισσότεροι επιβάτες που σώθηκαν πήδηξαν στη θάλασσα και μόνο τρεις βρέθηκαν ζωντανοί στο πλοίο.

Η κυβέρνηση της Κίνας δεσμεύτηκε να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη κατά τη διάρκεια των ερευνών που θα αποκαλύψουν πως βυθίστηκε το πλοίο.

Παρόλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι οικογένειες των επιβατών εμφανίζονται όλο και περισσότερο απογοητευμένες κατηγορώντας την πως δεν παρείχε τις ακριβής πληροφορίες για τη ναυτική τραγωδία.

Πηγή: protothema.gr