Επενδυτής Dogecoin κατέθεσε αγωγή ύψους 258 εκατ. δολαρίων κατά του Ελον Μασκ και της Tesla, κατηγορώντας τον ότι έστησε απάτη με το σύστημα πυραμίδα με στόχο να στηρίξει το κρυπτονόμισμα.

Ο ενάγων, ο οποίος ονομάζεται Κιθ Τζόνσον, ζητά από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, καθώς και τις εταιρείες Space X και Tesla το ποσό των 258 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση, με το αιτιολογικό ότι διαφήμιζαν το Dogecoin, με αποτέλεσμα η τιμή του να ανέβει.

Στη συνέχεια όμως, άλλαξαν πολιτική, αφήνοντας το εν λόγω κρυπτονόμισμα να πραγματοποιήσει «βουτιά». Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι οι εταιρείες του Μασκ από το 2019 χρησιμοποιούν το Dogecoin, για να επωφεληθούν από τις συναλλαγές που σχετίζονται με αυτό.

Σημειώνεται ότι πέρσι η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και το αποδεχόταν για ένα διάστημα ως τρόπο πληρωμής για την αγορά αυτοκινήτου.

Στόχος του Τζόνσον δεν είναι μόνο η προσωπική του αποζημίωση, αλλά επιδιώκει το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο Dogecoin είναι τζόγος. Παράλληλα, επιθυμεί να εμποδίσει τον Μασκ και τις εταιρείες του να το προωθήσουν.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία κι όμως προώθησαν το Dogecoin», αναφέρει η καταγγελία. «Ο Μασκ χρησιμοποίησε το πρεστίζ του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να χειραγωγήσει την πυραμίδα στο Dogecoin για κέρδος, έκθεση και διασκέδαση».

Η καταγγελία σχολιάστηκε από τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε ακόμη:

Διεθνή χρηματιστήρια: Φόβοι για είσοδο σε bear market – Ποιοι ελληνικοί τίτλοι δείχνουν «αντοχές»

Batterygate στην Apple: Αποζημιώσεις σε εκατομμύρια χρήστες iPhone για προβλήματα με τη μπαταρία των κινητών τους

«Παράθυρο» για νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση του πετρελαίου diesel