Διεθνή

Επιτήδειοι «θησαυρίζουν» από τον θάνατο του Μπράιαντ

  • newsroom


Kάποια ζευγάρια σνίκερς που είχε υπογράψει ο άσος του ΝΒΑ και προηγουμένως πωλούνταν για λιγότερα από $200, από την Κυριακή και μετά πωλούνται πάνω από $1.000!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του θρύλου του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, η τιμή των… παπουτσιών του έχει εκτοξευθεί στα ύψη σε αγορές μεταπώλησης όπως η StockX, μεταδίδει το Business Insider.

Κι αυτό γιατί πολλοί μεταπωλητές προσπαθούν να επωφεληθούν από τη τραγωδία που συντάραξε την αθλητική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο αθλητής είχε κλείσει συνεργασίες με τη Nike και την Adidas για πολλά είδη αθλητικών παπουτσιών.

Ενδεικτικά, κάποια ζευγάρια στο StockX που προηγουμένως πωλούνταν για λιγότερα από 200 δολάρια, από την Κυριακή και μετά πωλούνται πάνω από 1000 δολάρια!

Όπως είπε στο Business Insider εκπρόσωπος του StockX, όπως συμβαίνει στην περίπτωση πολλών live αγορών, τα γεγονότα έχουν αντίκτυπο στις επιδόσεις της αγοράς.

Και συμπληρώνει ότι μετά τα τραγικά νέα για τον Μπράιαντ, υπήρξε τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος για ό,τι προϊόν τον αφορούσε – μεταξύ αυτών και των συνεργασιών που είχε κάνει με φίρμες αθλητικών παπουτσιών.

Ωστόσο, ορισμένοι αποστολείς εμποδίζουν τους χρήστες να επωφεληθούν από τον τραγικό θάνατο του Bryant. Ο Jaysse Lopez, ο ιδρυτής της εταιρίας Urban Necessities, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέπεται η αύξηση της τιμής στα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Μπράιαντ.

Σε επιστολή της προς μεταπωλητές προϊόντων η Urban Necessities αναφέρει:

“Λόγω του πρόσφατου θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ και από σεβασμό για την οικογένειά του και την κληρονομιά που άφησε πίσω του, δεν θα επιτρέψουμε τις αλλαγές τιμών στα προϊόντα του Kόμπι που αποστέλλονται σε πελάτες. Αν αλλάξετε την τιμή θα την επαναφέρουμε στην αρχική τιμή εισαγωγής».