Νέες αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας περιελάμβανε η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα.

«H Ελλάδα επιτρέπει στο έδαφός της την ίδρυση αμερικανικών βάσεων, ενώ εκεί τριγυρνούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη στις στρατιωτικές ενέργειες που πραγματοποιεί η Τουρκία στη βόρεια Συρία.

«Διαλύσαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας», είπε και παραδέχτηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «νέες επιχειρήσεις στο εδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα με όλες τις δυνάμεις σε ετοιμότητα».

Μήνυμα προς ΗΠΑ και Ρωσία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρογάν προχώρησε και σε δηλώσεις για τις στρατιωτικές ενέργειες στη βόρεια Συρία: «Αμερικανοί και Ρώσοι να ξέρουν ότι σε βάθος 30 χιλιομέτρων μέσα στη βόρεια Συρία είναι η περιοχή ασφαλείας μας και δεν θέλουμε πια να μας ενοχλούν», είπε, ενώ επανήλθε και στις κατηγορίες για βανδάλους, αναφερόμενους στους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί:

«Μέχρι σήμερα μιλάμε πάντα στη γλώσσα του λαού μας, μεταφέραμε τους καημούς μας απευθείας στο λαο μας, δεν θα διστάσουμε να ονομάσουμε τον βάνδαλο βάνδαλο, τον προδότη προδότη και τον αλήτη αλήτη», είπε.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ότι «όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Αναταολική Μεσόγειο, υποστηρίζει τους Έλληνες και τους συμμάχους τους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Τουρκίας να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και επικεφαλής σύμβουλος ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξεχθεί στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη, δεν αποτελεί προθεσμία για τη λήψη απόφασης για τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, στις οποίες αντιτίθεται η Τουρκία, και πως η χώρα του δεν αισθάνεται χρονικά πιεσμένη για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη

Τι σημαίνει για την οικονομία η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία και η συνέχιση της ρήτρας διαφυγής

Χάνουν επιδόματα και προστασία κατοικίας λόγω του ΕΝΦΙΑ!

Νέο πακέτο: 8,5 δισ. ευρώ για έργα και δράσεις κατά της ενεργειακής κρίσης