Δεν είναι κάτι που μπορείτε να βρείτε εγκαταλελειμμένο σε μία παλιά αποθήκη. Ούτε μία ακόμη αρχαία σακαράκα.
Πρόκειται για μία Ferrari Thomassima II, κατασκευής του 1967, η οποία τίθεται σε δημοπρασία στο EBay, με τιμή έναρξης το ποσό των εννέα εκατ. δολαρίων.

Πριν κάποιος προλάβει να υποστηρίξει ότι ακόμη και για μία Ferrari το ποσό είναι υπερβολικό, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας κατασκευάστηκαν μόλις τρία αυτοκίνητα από το συγκεκριμένο μοντέλο. Το πρώτο καταστράφηκε, το δεύτερο βρίσκεται στο Μουσείο της Ferrari στη Μόντενα της Ιταλίας και το τρίτο είναι αυτό που τίθεται σε δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό Tom Meade (με το Thomassima να σημαίνει «το καλύτερο που μπορεί να προέλθει από τον Τομ» σε κάπως ελεύθερη μετάφραση).

Η υψηλή τιμή, πάντως, δεν συνδέεται μόνο με τη σπανιότητα του μοντέλου και με την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά και με το γεγονός ότι η Ferrari είναι και πάλι της μόδας ακόμη και σε χρηματιστηριακό επίπεδο, με δεδομένη την επικείμενη αρχική δημόσια εγγραφή της (IPO).

Θα πρέπει, πάντως, να διευκρινιστεί ότι η Thomassima κατασκευάστηκε, μεν, από μηχανικούς της Ferrari αλλά ουσιαστικά δεν ήταν ένα μοντέλο το οποίο παρήγαγε η εταιρεία και ως εκ τούτου δεν διαθέτει τον «μαγικό σειριακό αριθμό» που έχουν τα άλλα μοντέλα της εταιρείας.



Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.