Ένα ενοικιαζόμενο φορτηγό μεταφορών έπεσε σε ομάδα διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης υπέρ του ιρανικού λαού στο Λος Άντζελες, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο αριθμός και η κατάστασή τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3:30 το απόγευμα (τοπική ώρα, 01:30 ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, κοντά στη διασταύρωση των οδών Federal Avenue και Rochester Avenue, στην περιοχή West Los Angeles. Εκείνη την ώρα, στο σημείο βρισκόταν μεγάλος αριθμός διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά της ιρανικής κυβέρνησης.
Βίντεο δείχνουν το φορτηγό να περνά μέσα από το πλήθος
Βίντεο που κυκλοφόρησαν από το σημείο καταγράφουν το φορτηγό να επιχειρεί να διασχίσει το πλήθος των διαδηλωτών, ενώ κάποιοι από αυτούς χτυπούσαν το όχημα με τα χέρια και τις σημαίες τους. Λίγο αργότερα, ο οδηγός φαίνεται να επιταχύνει και να περνά με το όχημα μέσα από το υπόλοιπο τμήμα της διαδήλωσης.
Multiple people injured, several nearly killed, after a U-Haul Truck emblazoned with anti-monarchist, anti-regime signs drives through a pro-monarchist, anti-regime march on Veterans Avenue in Los Angeles, hosted by the Iranian diaspora in California. pic.twitter.com/lvyCon2VQl
— OSINTdefender (@sentdefender) January 11, 2026
Πληροφορίες για τραυματίες – Χωρίς επίσημα στοιχεία
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τραυματισμούς, ωστόσο οι Αρχές δεν ανακοίνωσαν άμεσα ούτε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία.
Went to a party on Veteran Ave, came out and there’s the Iran protest march right in front of the building. Caught on video this asshole ramming his Uhaul thru the protest. pic.twitter.com/wMKQMAc57k
— Susie Shoshana (@AuntSusie) January 11, 2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του οδηγού. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα κίνητρά του.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο οδηγός φαίνεται να τρομοκρατήθηκε από την επίθεση που δέχθηκε από τους διαδηλωτές και αντέδρασε κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ωστόσο οι Αρχές ακόμα ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Διαβάστε ακόμη:
Τι σημαίνει για τους Έλληνες καταναλωτές η συμφωνία Mercosur
ΑΔΜΗΕ: Τι συζητά η κυβέρνηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1 δισ.
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.