search icon

Διεθνή

Γουόρεν Μπάφετ: Η χρυσή επένδυση στην Apple που του απέφερε 120 δισ. δολάρια

Ο Μπάφετ έχει χαρακτηρίσει την τοποθέτηση της Berkshire στην Apple, ως την τρίτη επικερδέστερη επένδυση

Το ποντάρισμα του Γουόρεν Μπάφετ στην Apple μπορεί να αποδειχθεί ως μία από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις του Αμερικανού μεγιστάνα, αποφέροντάς του 120 δισεκατομμύρια δολάρια, την ώρα που ο τεχνολογικός κολοσσός κάνει το δικό του ράλι, με τη χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το επενδυτικό fund Berkshire Hathaway, το Γουόρεν Μπάφετ, άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016, ενώ μέχρι τα μέσα του 2018, ο όμιλος συγκέντρωσε το 5% της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο. Μία επένδυση η οποία στοίχισε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο 36 δισ. δολάρια, ενώ σήμερα του έχει αποφέρει 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, ο Μπάφετ έχει χαρακτηρίσει την τοποθέτηση της Berkshire στην Apple, ως την τρίτη επικερδέστερη επένδυση, μετά τον κλάδο των ασφαλιστικών και του σιδηροδρόμου.

«Είναι ίσως η καλύτερη επιχείρηση στον κόσμο», είχε σχολιάσει ο Μπάφετ για την Apple, σε συνέντευξή του στο CNBC, τον Φεβρουάριο του 2020, «Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή. Την σκέφτομαι ως την τρίτη μας επιχείρηση».

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή κρίση: Πρόσκαιρη η υποχώρηση, ανεβαίνουν ξανά οι τιμές φυσικού αερίου

Olympus: Από τις πρωτιές, στην πρόσκρουση και τώρα στο… δεύτερο σφυρί

Γιατί ξέσπασε κόντρα στις ΗΠΑ για τα δίκτυα 5G

Exit mobile version