Επιχειρήσεις

Apple: Έσπασε το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων – Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο

  • newsroom


Η αξία της μετοχής της Apple έφθασε στα 182,88 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά σχεδόν 3% στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το 2021 κατέγραψε αύξηση 34%

Η Apple Inc, σήμερα Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη βεβαιότητα των επενδυτών ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, καθώς ψάχνει νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Apple τριπλασίασε την αποτίμησή της σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, με τους  αναλυτές να βλέπουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Apple παρουσίασε ετήσια ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29% από έτος σε έτος. Δεδομένου ότι το iPhone εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μοχλός πωλήσεων, ωστόσο και οι υπηρεσίες της αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση και απέφεραν έσοδα άνω των 18 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η Apple ήταν η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων στις 2 Αυγούστου 2018. Δύο χρόνια αργότερα στις 19 Αυγούστου 2020 η κεφαλαιοποίησή της έφτασε τα 2 τρισ. δολάρια.

Η μετοχή της Apple σημειώνει αύξηση σχεδόν 3% στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το 2021 κατέγραψε αύξηση 34%.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Μείωση κατά €39 δισ. μέσα σε έναν χρόνο – Οι προσδοκίες για το 2022

Τουρκία: Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις – Το νέο κόλπο για να ενισχύσει τα αποθεματικά της

TheTravel.com: Το ομορφότερο εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό