Η JPMorgan φαίνεται πως κέρδισε μία δικαστική διαμάχη όσον αφορά την κατάσχεση του σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε πως κατέσχεσε γιοτ αξίας $75 εκατομμυρίων του ολιγάρχη Dmitry Pumpyansky στις 21 Μαρτίου, λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

Η JPMorgan αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό πίσω από την κατάσχεση του «Axioma».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, η βρετανική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ υπογράμμισε πως η προσέγγιση του σούπερ γιοτ στο Γιβραλτάρ επετράπη μόνο λόγω της επιβολής των κυρώσεων αυτών, ενώ εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης τόνισε πως η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ενεργεί σύμφωνα με τα ενυπόθηκα δικαιώματά της.

Ο Pumpyansky είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής ατσαλιού ΤΜΚ, ενώ η περιουσία του εκτιμάται στα $1,1 δισ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SuperYachtFan το σούπερ γιοτ έχει δύο πισίνες, γυμναστήριο και σινεμά. 

Οι ευρωπαϊκές και βρετανικές αρχές έχουν -μέχρι τώρα- κατασχέσει πολλά γιοτ και άλλα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες ως μέρος των κυρώσεων προς Ρώσους επιχειρηματίες και τη γενικότερη ρωσική οικονομία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη:

5+1 tips για να δείτε σημαντικές μειώσεις στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος

Οι 6 δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων

Τα… ρούβλια του Πούτιν επιταχύνουν το σχέδιο ενεργειακής θωράκισης της χώρας – Πώς θα γεμίσουν οι δεξαμενές φυσικού αερίου στην Ελλάδα