Διεθνή

Togg: Το τουρκικό αυτοκίνητο ξεκινά την παραγωγή του το 2022

  • newsroom


Το πρώτο μοντέλο της Togg είναι ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα και η παραγωγή του θα ξεκινήσει βάσει προγραμματισμού της εταιρείας προς τα τέλη του 2022.

Η τουρκική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Togg καθόρισε τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα αρχίσει η παραγωγή του πρώτου της μοντέλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gurcan Karakas μίλησε σε δημοσιογράφους στην τουρκική πόλη Gebze για τα σχέδια της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε γερμανικά δημοσιεύματα και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως το μοντέλο της Togg θα είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές σχεδιασμού.

Η μία θα είναι για τις δυτικές αγορές και η άλλη θα αφορά «αυτές που έχουν πιο ανατολίτικες… γεύσεις».

Αρχικά το μοντέλο της Togg θα πωλείται αποκλειστικά στην Τουρκία και μετά από ενάμιση χρόνο παραγωγής θα αρχίσουν και οι πωλήσεις στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, εξακολουθούσε να λέγεται ότι οι πωλήσεις στη Γερμανία θα ξεκινήσουν παράλληλα με το προγραμματισμένο λανσάρισμα της αγοράς στην Τουρκία, αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει τελικά.

«Σχεδιάσαμε το αυτοκίνητό μας ως “έξυπνη συσκευή” από την αρχή και τώρα είναι η ώρα που θα το φέρουμε κοντά στο κοινό», είπε ο Gurcan Karakas.

Περισσότερες από τις μισές τεχνολογίες που θα φέρει το μοντέλο στην αγορά εξελίσσονται από τοπικούς εταίρους, ενώ υπάρχει και συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην προσπάθεια.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Togg αναμένεται να απασχολήσει περισσότερα από 800 άτομα, ενώ τώρα ασχολείται με την εξέλιξη μιας νέας πρωτοποριακής φόρμας πωλήσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto