Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ιστοσελίδα της, ενώ «μέσω ενός φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος, ο Ερντογάν αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Ο νέος γίγαντας των εξοπλισμών – Η Τουρκία μετατρέπεται σε προβληματικό εταίρο του ΝΑΤΟ», στις Βρυξέλλες, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟ «η ανησυχία για μία ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών – μελών δείχνει να αυξάνεται.

(…) Και ενώ ο Ερντογάν θεωρείται όλο και πιο απρόβλεπτος εντός της συμμαχίας, για την Ελλάδα εξελίσσεται και σε μία άμεση απειλή».

«Ελλοχεύει όμως πράγματι ο κίνδυνος μίας ένοπλης σύγκρουσης;», διερωτάται ο αναλυτής. «Για το ΝΑΤΟ, το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ δύο μελών της συμμαχίας είναι ένα σενάριο τρόμου», σχολιάζει και συνεχίζει, εστιάζοντας στην επίσκεψη Σολτς και τον διαμεσολαβητικό ρόλο που προσφέρθηκε να αναλάβει ο Γερμανός καγκελάριος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, αναφορικά με την υπόσχεση παράδοσης εξοπλιστικών συστημάτων του Γερμανού καγκελαρίου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζει πως στην περίπτωση αυτή «τίθεται και ένα ζήτημα παραγγελιών ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γερμανική βιομηχανία όπλων.

Διαβάστε τη συνέχεια στην DW