Διεθνή

Η επικίνδυνη νέα τάση στα σάιτ γνωριμιών που πρέπει να προσέχετε!

  • newsroom


Το Love bombing είναι μία τακτική η οποία συνεπάγεται την άμεση αποπλάνηση ενός νέου παρτενέρ δείχνοντάς του αγάπη

Ένα επικίνδυνο dating trend το «love bombing» (βομβαρδισμός αγάπης), είναι η τελευταία τάση που κατακλύζει το διαδίκτυο και τα σάιτ γνωριμιών.

Λίγο καιρό πριν είχαμε το ghosting, το benching και το DTR όπου τα άτομα χειραγωγούν τα συναισθήματα των άλλων για δικό τους όφελος.

Τώρα, το Love bombing είναι μία τακτική η οποία συνεπάγεται την άμεση αποπλάνηση ενός νέου παρτενέρ δείχνοντάς του αγάπη.

Σύμφωνα με το New York Post, αυτό συμβαίνει συχνά στις έντονες σχέσεις πάθους, στις οποίες η αίσθηση του ρομαντισμού μπορεί να απομακρύνει τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες.

Αυτή η τακτική λοιπόν, αφήνει ελάχιστο περιθώριο στο άλλο άτομο να αμφισβητήσει τις προθέσεις του συντρόφου του.

Στόχος των «βομβαρδιστών αγάπης» είναι να σας κάνουν να νομίζετε ότι σας είναι απαραίτητοι και το κλειδί για τη μελλοντική σας ευτυχία.

Θα επαινούν συνεχώς όλες τις καλές πλευρές του χαρακτήρα σας και θα ισχυρίζονται ότι είναι «καλοί ακροατές» αλλά είναι επιρρεπείς σε εκρήξεις θυμού, τις οποίες χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο.

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει συσχετιστεί με ανθρώπους που έχουν ναρκισσιστικές ή κοινωνικοπαθητικές τάσεις, άτομα που σύντομα χάνουν τον σύντροφό τους μετά από ξαφνική απώλεια ενδιαφέροντος και αλλαγή στην προσωπικότητα.

Ο Dale Archer, ψυχίατρος ο οποίος αρθρογραφεί στο Psychology Today σχολίασε επί του θέματος:

Αν υπάρχει μια απότομη μετατόπιση στο είδος της προσοχής, από την αγάπη και την αγάπη στον έλεγχο και τον θυμό, με τον σύντροφό να έχει παράλογες απαιτήσεις, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι.

Ακριβώς όπως ο βομβαρδισμός αγάπης είναι η θετική ενίσχυση (κάνε ό, τι θέλω, και θα σε γεμίσω με αγάπη), η υποτίμηση είναι η αρνητική συνέπεια (κάνεις κάτι λάθος, γι ‘αυτό σε τιμωρώ).

Ο Archer έδωσε ένα καλό τεστ για να αντιληφθείτε τα αρχικά σημάδια:

Μια καλή δοκιμασία είναι να σκεφτείτε τον καλύτερο σας φίλο, πόσα κοινά και πόσο συχνά συμφωνείτε (ή διαφωνείτε) μεταξύ σας.

Τώρα εξετάστε πόσο καιρό χρειαζόταν για την οικοδόμηση αυτού του δεσμού.

Είναι πιθανό κάποιος που μόλις συνάντησετε να σας γνωρίζει όσο και ο καλύτερός σας φίλος;

Αν η απάντηση σας είναι «ναι», τότε πρέπει να δώσετε προσοχή!

Προσπαθήστε να αξιολογήσετε εάν οι πράξεις του συνάδουν με τα λόγια του και ακούστε προσεκτικά τους ισχυρισμούς του.

Εάν δίνει μεγάλες υποσχέσεις, προσπαθήστε να τον προσγειώσετε με μία ρεαλιστική απάντηση. Συχνά αυτοί οι βομβιστές αγάπης μισούν να τους αμφισβητούν και μπορεί να αντιδράσουν επιθετικά.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε ήδη πέσει θύμα του love bombing, ο Archer συνιστά να βγάλετε το άλλο άτομο από τη ζωή σας και να προσπαθήσετε να επανασυνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Απόρρητο Απόρρητο