Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, αποχωρεί από το πόστο και θα αντικατασταθεί από τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή της Οκλαχόμα, Μαρκγουέιν Μάλιν.

Η αποχώρηση της Νόεμ από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έρχεται έπειτα από κύμα επικρίσεων για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το υπουργείο, αλλά και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών από τη Βόρεια Καρολίνα, Τομ Τίλις, κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τρίτη στην οποία κατέθετε η Νόεμ, χαρακτήρισε την ηγεσία της «καταστροφή».

Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του την Πέμπτη στο Truth Social, ανέφερε: «Η σημερινή υπουργός, Κρίστι Νόεμ, η οποία μας υπηρέτησε καλά και είχε πολυάριθμα και θεαματικά αποτελέσματα (ιδίως στα σύνορα!), θα μετακινηθεί στη θέση της ειδικής απεσταλμένης για την “Ασπίδα της Αμερικής”, τη νέα μας πρωτοβουλία ασφάλειας στο δυτικό ημισφαίριο που θα ανακοινώσουμε το Σάββατο στο Ντόραλ της Φλόριντα».

«Ευχαριστώ την Κρίστι για την υπηρεσία της στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη 

Bloomberg: Με υψηλές τιμές στην ενέργεια, η ευρωπαϊκή οικονομία θα βρεθεί στο χείλος της ύφεσης

Χρήστος Μεγάλου: Στο asset management και στο investment banking οι επόμενες πιθανές εξαγορές της Πειραιώς

Συνεχίζεται η αναταραχή σε αεροπορικές και αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα