Ένα περιστατικό παραβίασης από χάκερ στο δίκτυο υπολογιστών του ερευνά το FBI, ένα συμβάν που όπως ανέφερε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ θεωρείται μεμονωμένο και πλέον έχει αντιμετωπιστεί.

«Το FBI γνωρίζει το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που μετέδωσε πρώτο την είδηση επικαλούμενο πηγές που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν, ανέφερε ότι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στην έρευνα υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πότε συνέβη η παραβίαση, ωστόσο μία πηγή του CNN ανέφερε ότι ακόμη διερευνάται η προέλευσή της.

Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί πολλές φορές κυβερνοεπιθέσεις σε υπηρεσίες των ΗΠΑ. Στα τέλη του 2020 αξιωματούχοι ανακάλυψαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας σε πολλά ομοσπονδιακά δίκτυα, από χάκερ που συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το 2015, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) ανακοίνωσε επίσης ότι παραβιάστηκε το δίκτυό του και κλάπηκαν αρχεία ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Αργότερα απέδωσε την επίθεση σε Κινέζους χάκερ.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί υποχωρεί ο πληθωρισμός αλλά η ακρίβεια στα τρόφιμα παραμένει

Το πιο ακριβό ελληνόκτητο πλοίο LNG Carrier γίνεται μέρος του στόλου της Capital Product Partners (pic)

Γαλλία: Αύξηση 13,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση στις τιμές των βασικών προϊόντων