Διεθνή

ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί μπορεί να ξεκινήσουν από την Παρασκευή

  • newsroom


Εάν το FDA δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer μετά από την ολοκλήρωση της συνάντηση των εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμβολιάζονται το αμέσως επόμενο 24ωρο

Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech ήδη από την ερχόμενη Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων

Μια ομάδα συμβούλων της FDA θα συναντηθεί την Πέμπτη για να αξιολογήσει το εμβόλιο, για το οποίο η Pfizer ζήτησε άδεια έκτακτης ανάγκης από τις 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Pfizer θα παρουσιάσει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για τη λήψη της, η οποία αναφέρει ότι είναι 95% αποτελεσματική και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων.

Στη συνέχεια, η επιτροπή θα ενημερώσει την FDA σχετικά με το εάν το εμβόλιο θα πρέπει να εγκριθεί στις ΗΠΑ ή όχι, με την  FDA πιθανότατα να ακολουθήσει τις συστάσεις της επιτροπής με στόχο την έναρξη της διακίνησης εντός 24 ωρών.

Ο Τζέιμς Χίλντρεθ είναι μέλος της επιτροπής, που ονομάζεται Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων δήλωσε ότι «εφόσον η αρμόδια επιτροπή της FDA αποφασίσει να εκδώσει έγκριση, η EUA, εκείνη την ημέρα που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, ήδη από την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε άμεσα τους εμβολιασμούς σε ολόκληρη τη χώρα», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι υπάρχουσες υποδομές στον τεχνολογικό τομέα συνέβαλαν στην ταχύτατη ανάπτυξη του εμβολίου.

Ο Hildreth είπε ότι η τεχνολογία, η υπάρχουσα υποδομή στον τεχνολογικό τομέα συνέβαλαν στην γρήγορη ταχύτητα ανάπτυξης αυτού του εμβολίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει από σήμερα τη διανομή του εμβολίου σε όλη τη χώρα, μετά τη κατεπείγουσα έγκριση που έλαβε στις 2 Δεκεμβρίου.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι το πρώτο κύμα εμβολιασμών δύο δόσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα είναι αρκετό για περίπου 400.000 πολίτες.

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Έφτασε το πρώτο εμβόλιο – Ξεκινά άμεσα ο εμβολιασμός

Κωδικοί στο 13033: Τι βάζουμε για εποχικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κούριερ, συνεργεία

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση – Προς κατάργηση η εφάπαξ εξόφληση