Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αρχές ασφαλείας στην Ουάσιγκτον ενόψει της διαδήλωσης ενόψει της διαδήλωση υποστηρικτών των εκατοντάδων ανθρώπων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Μάλιστα οι αμερικανικές αρχές επανατοποθέτησαν και πάλι τον φράκτη ύψους 2,44 μέτρων που περιέβαλε το συγκρότημα για περίπου 6 μήνες μετά την επίθεση. Είναι ενδεικτικό ότι 100 μέλη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ βρίσκονται επί ποδός ενώ την ίδια ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο κοντινότερο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές της πορείας «Δικαιοσύνη για την 6 Ιανουαρίου», διαμηνύουν πως θα γίνει μία ειρηνική πορεία. Παρόλα αυτά ο διοικητής της Αστυνομίας των ΗΠΑ μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους τόνισε πως «έχουν διατυπωθεί κάποιες απειλές για βία».

Σημειώνεται πως ακόμη και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων όπως η Marjorie Taylor Greene και ο Madison Cawthorn αποστασιοποιήθηκαν από τη διαδήλωση. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr