Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1 δισ. διπλασιάζει ο Τζο Μπάιντεν τα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό

  • newsroom


Τα τεστ θα γίνονται από τους πολίτες κατ’ οίκον και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα από την επόμενη εβδομάδα

Την απόφασή του να διπλασιάσει στο 1 δισ. τον αριθμό των τεστ που θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Τα τεστ θα γίνονται από τους πολίτες κατ’ οίκον και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα από την επόμενη εβδομάδα.

«Σήμερα, δίνω οδηγίες στις ομάδες μου να παράσχουν επιπλέον 500 εκατ. τεστ για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο θέμα του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη ανακοινώσει, στα τέλη Δεκεμβρίου, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μαζική αγορά τεστ 500 εκατ. κιτ διαγνωστικού ελέγχου, που θα διανέμονταν δωρεάν σε όσους θα υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Επίσης, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφερε ότι ο ιστότοπος που θα επιτρέψει στους πολίτες των ΗΠΑ να παραγγείλουν δωρεάν τα τεστ, θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται με τα φαρμακεία για να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με τα τεστ, ενώ υπογράμμισε ότι περισσότερα από 20.000 διαγνωστικά κέντρα, για δωρεάν έλεγχο, λειτουργούν την παρούσα στιγμή στην αμερικανική επικράτεια.

Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε για ακόμα μία φορά τους πολίτες των ΗΠΑ να φορούν μάσκα και να εμβολιαστούν.

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνι Πειραιά: Εισαγωγείς δεν πάνε να παραλάβουν τα εμπορευματοκιβώτια

Στη Βουλή τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα MyDATA

Μουκές Αμπάνι: Ρίχνει $76 δισ. στην πράσινη ενέργεια μέσω της Reliance Industries