Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 6,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β’ τρίμηνο για την αμερικανική οικονομία

  • newsroom


Η αμερικανική οικονομία έχει αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά φαίνεται ότι έχει ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να ανακάμψει πλήρως

Κατώτερος των προσδοκιών ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία κατά το β’ τρίμηνο 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει, η αμερικανική οικονομία έχει αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά φαίνεται ότι έχει ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να ανακάμψει πλήρως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το β’ τρίμηνο το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 6,5% -έπειτα από άνοδο 6,3% το α’ τρίμηνο- ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ανάπτυξη 8,4%.

Παράλληλα, οι εγχώριες ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 3,5%, ενώ οι ομοσπονδιακές δαπάνες υποχώρησαν κατά 5%.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συνολική αύξηση προέκυψε από την αύξηση στις προσωπικές δαπάνες, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 11,8%, καθώς οι καταναλωτές ευθύνονται για το 69% της συνολικής δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 400.000 -από τις 424.000 που ήταν μέχρι τότε. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση στις 380.000 αιτήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ενέκρινε το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 ύψους 26 δισ. για την Ελλάδα

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν Ελλάδα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Η Τουρκία γίνεται ξανά η «χωματερή» της Ευρώπης