search icon

Διεθνή

ΗΠΑ: Την πρώτη Αφροαμερικανή δικαστή απέκτησε το Ανώτατο Δικαστήριο

Στα 233 χρόνια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν υπηρετήσει σε αυτό 115 δικαστές και από αυτούς μόνο οι πέντε ήταν γυναίκες -τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη

Η προοδευτική δικαστής Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον έγινε σήμερα η πρώτη Αφροαμερικανή που αναλαμβάνει καθήκοντα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν οι ισορροπίες στο σώμα, όπου πλειοψηφούν οι Συντηρητικοί.

Η 51χρονη δικαστής επελέγη στα τέλη Φεβρουαρίου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διόριζε μια μαύρη γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στα 233 χρόνια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν υπηρετήσει σε αυτό 115 δικαστές και από αυτούς μόνο οι πέντε ήταν γυναίκες -τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη.

Οι Αφροαμερικανοί δικαστές ήταν μόνο δύο. Ο ένας από αυτούς, ο συντηρητικός Κλάρενς Τόμας, προτάθηκε από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο και υπηρετεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον θα πάρει τη θέση του προοδευτικού Στίβεν Μπράιερ, 83 ετών, ο οποίος αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Χαμηλότερη ανάπτυξη 3,2% και πληθωρισμό 7,6% βλέπει η ΤτΕ για το 2022

Νέες αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια των πλοίων – Οι έξι προτάσεις των ακτοπλόων για το ενεργειακό κόστος

Reuters: Το σχέδιο της ΕΚΤ για τα ομόλογα – Στις χώρες «αποδέκτες» εντάσσει την Ελλάδα

 

Exit mobile version