Διεθνή

ΗΠΑ: Το Twitter προετοιμάζει την μεταβίβαση του λογαριασμού του Αμερικανού Προέδρου

  • newsroom


Στις 20 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε το Twitter θα μεταφέρει τον έλεγχο του λογαριασμού @POTUS στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν

Μπορεί ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται ακόμα να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές αλλά το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης προγραμματίζει την μεταβίβαση του λογαριασμού του (ως προέδρου) στη νέα διοίκηση Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, tο Twitter ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τον έλεγχο του λογαριασμού @POTUS στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο λογαριασμός @POTUS είναι ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου των ΗΠΑ και είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό @realDonaldTrump που χρησιμοποιεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να στέλνει τα tweet του.

«Το Twitter προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για να στηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter, στις 20 Ιανουαρίου του 2021. Όπως κάναμε κατά την προεδρική μετάβαση το 2017, η διαδικασία θα γίνει σε στενή συνεργασία με τα Εθνικά Αρχεία και Μητρώα», επιβεβαίωσε σήμερα η εταιρεία στο Reuters.

Το Twitter θα παραδώσει, επίσης, και άλλους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου, όπως τους @FLOTUS, @VP και @whitehouse, την ημέρα της ορκομωσίας.

Τις εξελίξεις αυτές μετέδωσε νωρίτερα το Politico, το οποίο προσέθεσε πως η διαχείριση του @POTUS δεν απαιτεί την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομάδων των Τραμπ και Μπάιντεν.

Επιπλέον, το Twitter θα συναντηθεί με αξιωματούχους υπεύθυνους για τη μετάβαση εξουσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλας Χάρις τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν πώς η νέα διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Twitter.

Διαβάστε επίσης: 

Ο «Πολωνικός τρόπος» σταδιακής επανεκκίνησης: Ανοικτά malls, κλειστά σχολεία

Αναδίπλωση Ερντογάν ενόψει Συνόδου: Ανήκουμε στην Ευρώπη, θα χτίσουμε το μέλλον μας μαζί

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ «παραδέχτηκε» την ήττα του για… μία ώρα – Νέο παραλήρημα στο Twitter

Απόρρητο Απόρρητο