Οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας έχουν ασκήσει προκαταρκτική ποινική δίωξη κατά μονάδας της JP Morgan Chase, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο φορολογικής απάτης, όπως σημειώνει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι γαλλικές αρχές εξετάζουν συναλλαγές 14 κορυφαίων στελεχών της επενδυτικής εταιρείας Wendel Investissment που πραγματοποιήθηκαν το 2007, ενώ πιστεύουν ότι η J.P. Morgan Chase Bank National Association χρηματοδότησε αυτές τις συναλλαγές.
Τα στελέχη της Wendel απέκτησαν μετοχές αξίας 320 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φρόντισαν να καλύψουν και τους φόρους που «αντιστοιχούν» σε αυτές τις συναλλαγές.
Σημειώνεται ότι η JPMorgan Chase φέρεται να έχει ειδοποιηθεί για το όλο ζήτημα από τις γαλλικές αρχές στις 16 Απριλίου.
Το γεγονός ότι ασκήθηκε προκαταρκτική δίωξη υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς υποπτεύονται την τράπεζα για σοβαρές παρατυπίες και θεωρούν ότι έχουν συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις για να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα, οι αρχές μπορεί να αποφασίσουν να στείλουν την υπόθεση σε δίκη ή να αποσύρουν τις κατηγορίες.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.