Πυρά δέχθηκε το πλήθος σε ομιλία του Σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση για τον ισλαμισμό στην Κοπεγχάγη.
Από τους 200 τουλάχιστον πυροβολισμούς, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν.
«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ – Σμιτ την επίθεση στην Κοπεγχάγη.
«Η Δανία επλήγη σήμερα από μία ενέργεια κυνικής βίας. Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία πολιτική επίθεση και, κατά συνέπεια, για τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι ένας και μοναδικός ήταν ο δράστης της επίθεσης και έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνδρας που φορά σκούρο μπουφάν και σκούφο ή κουκούλα και κρατά μαύρο σακίδιο.
Θυμίζεται ότι ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο, όταν το 2007 δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο.
Από τότε ζει υπό αστυνομική προστασία.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.