Επιθετική στάση υιοθέτησε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έναντι του Λονδίνου. Όπως μεταδίδει το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία είναι ένας από τους ηγέτες του στρατοπέδου που θέλει να συνεχισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο  Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι απόπειρες από δυτικές δυνάμεις να αυξήσουν την πίεση επί της Ρωσίας δεν θα έχουν αποτέλεσμα και δεν βοηθούν τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, δήλωσε σήμερα μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε διάφορες επιθέσεις, πρόσθεσε καθώς οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε για την επιβολή «ισχυρών κυρώσεων» κατά της Μόσχας, καθώς αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία πρέπει να νιώσει τις συνέπειες των πράξεών της. Χρειάζεται επαρκής αντίδραση ώστε να εξαναγκαστεί να αναζητήσει την ειρήνη», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω κοινωνικών δικτύων την Κυριακή. «Οι ισχυρές κυρώσεις είναι το εργαλείο που θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να γίνει απειλή για τις χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία αμύνεται «σχεδόν καθημερινά» από τις ρωσικές επιθέσεις, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι έχουν εντοπιστεί χιλιάδες ξένα εξαρτήματα σε ρωσικά όπλα — προερχόμενα από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Αύριο, Δευτέρα, θα συνεδριάσει, εξάλλου, και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος της Εσθονίας για να συζητήσει την παραβίαση του εναερίου χώρου της βαλτικής χώρας από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη την Παρασκευή.

Είναι η πρώτη φορά σε 34 χρόνια συμμετοχής στον ΟΗΕ που το Ταλίν ζητά έκτακτη συνεδρίαση, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας σε δήλωση την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας «μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής εκστρατείας για να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε ακόμη 

Ρευματοκλοπές-μαμούθ σε ξενοδοχεία και beach bars

Καύση απορριμμάτων: Πώς φτάσαμε στη λύση με τα έξι εργοστάσια (πίνακας)

Έρχεται νέος κόφτης με αλγόριθμο για τα airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα