Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ξεπέρασε τους 8.500 ο αριθμός των νεκρών στο Νεπάλ από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς, ενώ δεκάδες παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.

Στις 25 Απριλίου, ο σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Νεπάλ, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και προκαλώντας καταστροφή σε πάνω από μισό εκατομμύριο σπίτια, τα περισσότερα εκ των οποίων σε αγροτικές περιοχές αποκομμένες από τη δυνατότητα επείγουσας ιατρικής φροντίδας.

Στη συνέχεια ένας δεύτερος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε με επίκεντρο 76 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, την ώρα που το Νεπάλ αγωνιζόταν να ανακάμψει από τον προηγούμενο σεισμό.

Έτσι οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 8.583, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών και πρόκειται για την πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή στα χρονικά της χώρας.

Ο προηγούμενος πιο φονικός σεισμός στην ιστορία της χώρας ήταν το 1934, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8.519 άνθρωποι, καθώς και χιλιάδες άλλοι στη γειτονική Ινδία.

Ο πρωθυπουργός Σουσίλ Κοϊράλα δήλωσε ότι 58 αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους στους δύο σεισμούς και άλλοι 112 εξακολουθούν να αγνοούνται.