Οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά σήμερα πως θα οργανώσουν προσεχώς εκλογές και πως παύουν όλες τις μάχες στη λιβυκή επικράτεια, στο πλαίσιο μιας «συνεννόησης» η οποία χαιρετίσθηκε από τον ΟΗΕ.

Σε δύο χωριστές ανακοινώσεις, ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που έχει έδρα την Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και ο Αγκίλα Σάλεχ, πρόεδρος του αιρετού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσαν πως θα διεξαχθούν προσεχώς εκλογές και διέταξαν όλα τα μέρη να τηρήσουν «άμεση κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν όλες τις μάχες σε όλη τη λιβυκή επικράτεια», αναφέρει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία με την οποία προβλέπει έργα και αποζημιώσεις για τούρκικές εταιρείες συνολικού ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία για τα έργα ακολούθησε το τουρκολιβυκό μνημόνιο για τη Μεσόγειο και προετοιμάστηκε από την τουρκική κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες: για το λόγο αυτό κλιμάκιο είχε επισκεφτεί την Λιβύη στις αρχές καλοκαιριού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: