Διεθνή

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ η Τουρκία μετά τις κυρώσεις

  • newsroom


Ικανοποίηση της Ελλάδας για την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας – Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ

Σε εμπρηστικό τόνο κινήθηκε η αντίδραση της Άγκυρας στις κυρώσεις των ΗΠΑ. Μάλιστα απείλησε με αντίποινα εναντίον της Ουάσιγκτον.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην ανακοίνωσή του, καταδικάζει την απόφαση και αναφέρει πως «η άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν την πρότασή μας για την επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου και διπλωματίας, με τρόπο που αξίζει σε δύο συμμάχους, και η προσφυγή τους σε μονομερείς κυρώσεις είναι μια πράξη που στερείται λογικής».

Η Άγκυρα απειλεί τις ΗΠΑ και αναφέρει πως «η Τουρκία, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης, που αναπόφευκτα θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr