search icon

Διεθνή

Μέστερ (Fed): Απαιτείται άνοδος των επιτοκίων πάνω από το 5% – Ήπια προσγείωση της οικονομίας

Η επικεφαλής της Cleveland Fed παραδέχτηκε, πάντως, ότι η τραπεζική αναστάτωση μπορεί να επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες παίζοντας έτσι ρόλο στις επόμενες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας

Περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων έχει μπροστά της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υποστήριξε η πρόεδρος της Cleveland Fed, Λορέτα Μέστερ, προσθέτοντας τη φωνή της ανάμεσα στα στελέχη της Τράπεζας που θέλουν νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Εξάλλου, παρά την άνοδο των επιτοκίων πάνω από το 5%, η ίδια σχολίασε πως η αμερικανική οικονομία θα υποστεί μόνο μια ήπια προσγείωση.

«Προκειμένου να τεθεί ο πληθωρισμός σε σταθερή πτωτική τροχιά προς το 2%, αναμένω ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να κινηθεί περισσότερο σε περιοριστικό έδαφος φέτος, με το τελικό εύρος των επιτοκίων να κινείται πάνω από το 5%» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η πρόεδρος της περιφερειακής Fed του Κλίβελαντ παραδέχτηκε ότι η πρόσφατη τραπεζική αναστάτωση θα μπορούσε να παίξει ρόλο στις επόμενες επιλογές της κεντρικής τράπεζας, εφόσον οδηγήσει σε πιο «σφιχτά» περιθώρια στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η Citi προβλέπει τέλος στο ράλι των μετοχών (γράφημα)

The Economist: «Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό success story»

Πρόστιμο 16.000 ευρώ από τη Μόσχα στον ιδιοκτήτη της Wikipedia

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version