Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει τη δημιουργία μιας «έξυπνης mega πόλης» αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, πρόκειται για μια έξυπνη πόλη με μηδενικές εκπομπές άνθρακα που θα ξεκινά από τον Κόλπο της Άκαμπα ακριβώς, ανατολικά της χερσονήσου του Σινά της Αιγύπτου.

Η τεχνητή πόλη «Neom» θα περιλαμβάνει δύο κτίρια ανακλαστικού γυαλιού ύψους έως 488 μέτρων τα οποία θα εκτείνονται σε μήκος τουλάχιστον, 120 χιλιομέτρων. Το έργο αναμένεται να συνδέσει τα δύο κτίρια μέσω διαδρόμων και ένα τρένο υψηλής ταχύτητας θα κινείται κάτω από τις δύο κατασκευές.

Συνολικά, πέντε εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να ζήσουν στην συγκεκριμένη αστική κοινότητα διαβίωσης τριών επιπέδων. Οι βαθμίδες θα ενθαρρύνουν το περπάτημα σε αυτές τις πολυτελείς γειτονιές οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς δεν θα προβλέπεται η ύπαρξη αυτοκινήτων αφού δεν θα κατασκευαστούν δρόμοι μέσα στη μεγαλούπολη.

Οι κάτοικοι στη Mirror Line θα μπορούν να ικανοποιούν άμεσα όλες τους τις ανάγκες. Μαγαζιά, εστιατόρια ακόμη και δημόσιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε απόσταση η οποία δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά με τα πόδια. Ρομπότ και ηλεκτρονικές συσκευές AI θα αναβαθμίσουν τη ζωή των ανθρώπων. Σημειώνεται μάλιστα, πως η νέα υπερσύγχρονη πόλη εκτιμάται πως θα είναι τόσο μεγάλη σε έκταση όσο η πολιτεία της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Με αυτό το έργο, η Σαουδική Αραβία στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως από το 2018, πολλές δυτικές χώρες, εταιρείες και ξένοι επενδυτές άρχισαν να μποϊκοτάρουν το διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ, λόγω των καταγεγραμμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

«Σπίτι μου»: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα φθηνή στέγη για νέους – Δείτε Live

Με την υπογραφή των Foster & Partners το νέο τοπόσημο στον Παράδεισο Αμαρουσίου – Επένδυση 120 εκατ. (pics)

Χάμες Ροντρίγκες: Οι business του Κολομβιανού νέου σούπερ σταρ του Ολυμπιακού