Τέλος στις πωλήσεις προϊόντων τής Mondelez, όπως τα Oreo και Toblerone, αποφάσισε να βάλει η Νορβηγία, καθώς η εταιρεία παρά τις δυτικές κυρώσεις εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Mondelez ισχύει και στη Σουηδία, ενώ έπειτα και από την απόφαση της Νορβηγίας η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ανακοινώσεις για διακοπή των πωλήσεων στα προϊόντα της Mondelez εξέδωσαν οι αεροπορικές εταιρείες SAS και Norwegian Air, ο σιδηροδρομικός όμιλος SJ, η αλυσίδα ξενοδοχείων Strawberry, η εταιρεία λιανικής πώλησης Elkjop, ο ναυτιλιακός όμιλος Fjord Line και η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Όπως δήλωσαν οι σκανδιναβικές εταιρείες, η απόφασή τους να διακόψουν τις πωλήσεις στα προϊόντα της Mondelez βασίστηκε σε φετινή ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς της Ουκρανίας, που αποφάσισε να βάλει σε «μαύρη λίστα» τόσο τη συγκεκριμένη εταιρεία, όσο και άλλους ομίλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας σκοπεύει να συναντηθεί με εταιρείες που εμπλέκονται στο μποϊκοτάζ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προτείνει κάποια λύση.

Η Mondelez, από την πλευρά της, σε δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι δεν πουλάει στη Νορβηγία προϊόντα ρωσικής παρασκευής και ότι οι επίσημες κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να βασίζονται σε κριτήρια που αντιμετωπίζουν τις εταιρείες ισότιμα και αντικειμενικά. Ακόμη, δήλωσε ότι έχει καταδικάσει τον πόλεμο και πως η δραστηριότητά της στη Ρωσία είναι περιορισμένη, καθώς έχει σταματήσεις τις επενδύσεις και τη διαφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η Mondelez είναι μία από τις δυτικές εταιρείες που παρέμειναν στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων σε άλλες χώρες και σε αντίθεση με πολλές άλλες που πούλησαν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία τους.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν – Η στρατηγική για την οικονομική ασφάλεια: Σπάει το ταμπού του ελεύθερου εμπορίου (upd)

Goldman Sachs: «Bλέπει» πιο ψηλά τους δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Παραμένει όμως ουδέτερη

Το αμπελοτόπι της Τήνου με τη μεταφυσική μαγεία και τα κρασιά που γίνονται ανάρπαστα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ